Pon - Pet: 9:00 - 15:00

info@lexibor.si

Sallaumines 2 (Pritličje okrogle hiše)

Pravno obvestilo

Upravljalec te strani je samostojni podjetnik Velibor Dujaković (v nadaljevanju družba Lexibor)

Te spletne strani dajejo splošne informacije o družbi Lexibor, njenih izdelkih in storitvah.

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletne strani družbe Lexibor pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. V kolikor se z vsemi tu navedenimi pogoji ne strinjate, vas prosimo ter vam svetujemo, da te strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Družba Lexibor upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Trbovljah. Te spletne strani so namenjene tako slovenski, kot tudi mednarodni uporabi. Družba Lexibor ne jamči za točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh v vseh državah; prav tako ne jamči, da so vsi izdelki in storitve na voljo v vseh državah ali v vseh oblikah. Ko uporabniki dostopajo do teh strani in jih uporabljajo, morajo upoštevati pravno ureditev v svoji državi. Vse informacije in podatki na Lexibor spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja. Nobena informacija o družbi, njenih storitvah na spletnih straneh družbe ne predstavlja njihove ponudbe v pravem smislu. Informacije o storitvah navedene na spletnih straneh družbe, predstavljajo le splošno informacijo o celotni paleti izdelkov družbe. Zato poudarjamo, da ti podatki ne predstavljajo ponudbe, razen če je to izrecno navedeno.

Omejitev odgovornosti

Čeprav je družba Lexibor urejala in bo urejala spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti Lexibor niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter do uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh informacij, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Možno je, da se katerikoli uporabnik Lexibor spletnih strani odzove z različnimi informacijami. Lexibor v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za nezaupne in nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar Lexibor ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na Lexibor spletnih straneh so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih

Obvestilo o zasebnosti

S poslanim povpraševanjem omogočite družbi Lexibor, ki upravlja s spletno stranjo na domeni https://www.lexibor.si (v nadaljevanju: spletna stran), da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke uporabljamo izključno za namene opravljanja storitev, ki jih ponujamo. Posredovane osebne podatke obdelujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Zbiranje in obdelava podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. S poslanim povpraševanjem se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob poslanem povpraševanju. Osebni podatki, ki jih zbiramo so: osnovni kontaktni podatki (podatki o identiteti) - ime, priimek in elektronski naslov in drugi podatki, ki jih prostovoljno vnesete v kontaktni obrazec.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali e-naslova, objavljenega na spletni strani, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje. Potrebno je izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste, ko ste nam posredovali povpraševanje ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke, izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov) hranili za namen korektne komunikacije. Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali in jih ne bomo uporabili za drug namen.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo zgolj za spodaj navedene namene:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja in naročila,
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov,

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja predračuna ali računa za naročeno storite), vendar se to shranjuje le na poslovnem računalniku in ne na spletni strani,
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih storitev ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja družbe Lexibor prepovedano.

Varnost

Lexibor uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj, zahtev ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se lahko na nas obrnete po e-pošti na naslov info@lexibor.com, po navadni pošti na naslov Ribnik 7, 1420 Trbovlje, lahko pa nas tudi pokličite na mob. št. 040/832-660.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Zadnjič pregledano: 28.02.2019